fredag 6. april 2012

Påske og syke barn

Hva er det med helger, ferier og syke barn? Ganske så typisk i grunn, med en gang legekontoret stenger for helgen - eller høytid/ferie, så får man sykt barn. Eller som her i huset, 3 syke barn.

Natt til søndag begynte minstejenta på 3 mnd å bli så tett i brystet, hoste og brekke seg av slimdannelse. Fikk medisin i forstøver til henne tre dager på rad på legekontoret, før de tok påskestengt og det hjalp henne godt.

Så begynte de to eldste med omgangssyken. Blæh... Heldigvis er de to minste på bedringens veg, men eldste er så absolutt ikke i slag. Og etter nok en dag med lite drikke, dehydrering, og nå 40 i feber på henne, så belager mor i huset seg på natt nr. 3 på sofaen, med barn på madrass og nok en mer eller mindre søvnløs natt. Retter det seg ikke i løpet av natten nå, så må vi nok på legevakta en tur, og da blir det vel barneavdelingen neste, kjenner jeg de rett (klok av skade, opp til flere ganger, tar jeg heller ikke sjansen på å reise på legevakta med sykebarn, uten å ha pakket en bag med litt klær, medisinene mine og toalettsaker lenger... ). For væske må kroppen ha. Stakar jenta mi, ser ikke frisk ut og hun har det ikke godt nå, stakar. Nå ligger hun utslått på madrassen, med et tynt teppe over seg og forhåpentligvis har hun det litt bedre pga litt paracet.  Og jeg håååper hun klarer å drikke litt - og holde det nede/inne - i løpet av natten og i morgen...

Og foreldrene er jammen meg ikke helt i slag de heller. Såre halser, slappe, snørrete og hoste hos mor og far i huset også. God påske, liksom.

2 kommentarer:

 1. Huff det høres ikke ut som noen koselig påske. Håper det at formen til store og små er på bedringens vei.
  God bedringsklem Britt Helen

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Nå er det stort sett bare mor i huset som hangler litt, og minste som fortsatt plages litt med hoste og tetthet, Men det kommer seg vel snart, får vi tro. ;)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar, så blir jeg glad :)