lørdag 22. januar 2011

Heklet Hello Kitty Lue og litt til

Kom over en oppskrift på denne bloggen, på en heklet Hello Kitty-lue. Kjempesøt! Jeg er ganske fersk når det gjelder hekling, strikker mest selv. Men jeg har da klart å hekle to par "converse" til baby, så jeg tror jeg skal klare å hekle denne luen. ;) Hadde vært morsomt å prøve i allefall. Gøy å prøve noe nytt`og en gyllen anledning til å prøve å utvikle hekleferdighetene mine, som foreløpig er ganske spinkle. Tror småsnuppene mine ville blitt veldig søte med en slik lue hver. Ikke sant? ;) Men først må jeg finne ut hva "magisk ring" er, slik at jeg i det heletatt kan få begynt på hekleprosjektet. Vel og merke når riktig garn og heklenåler er kommet i hus.
 
Ellers har jeg et par andre "prosjekter" jeg har lyst til å prøve meg på. Bl.a. påfuglhekling (broomstick lace).  Denne heklemetoden gir bl.annet vakre skjerf, sjal, babytepper mm. Arbeidet ser veldig avansert ut, men når jeg har sett instruksjonsvideoer på youtube, så ser det faktisk ganske så enkelt ut, bare man får treningen i å holde alle maskene på rett plass. Endelig har jeg funnet noe jeg kan bruke "jetpinnene" mine til. ;) Var innom en pandurobutikk i danmark for et par år siden, og fant strikkepinner str. 20. Måtte jo bare kjøpe de, uten å ha noen klar formening om hva jeg skulle bruke de til og liggende til "pynt" har de gjort siden. Men de ble med hjem, på grunnlag av at jeg hadde et svare strev med å finne pinnestr. 18 til et veldig tykt garn jeg kjøpte en gang. Og jeg endte opp, etter mye strev og leting etter riktig pinnestr, med å bruke pinnestr. 15 og å strikke veldig løst. Når man først kommer over utstyr det er vanskelig å få tak i, må det jo bare med i handlekurven... Ikke sant? ;) Kjekt å ha, plutselig får man brukt for det. ;p

Jeg har også funnet igjen en strikkemetode jeg bare har hørt om, som på "magisk vis" skal gi lange, luftige skjerft ved å strikke halvparten av lengden, for så å rekke opp halvparten av maskene igjen. Dette skal definitivt prøves. ;) I tillegg så trenger ungene litt flere raggsokker og jeg har i allefall ei monsterbukse til i planene. På pinnene har jeg et par lommetøfler til meg selv som må bli ferdige. Ser ut som jeg har litt håndarbeidsprosjekter på "to do"-lista mi nå. :)

2 kommentarer:

  1. God morgen!
    Titt innom meg for en liten surprise!:)

    Klem June

    SvarSlett
  2. Trykk gjerne på navnet mitt så kommer du på den nye bloggen min, hverdagsliv -på godt og vondt funker ikke!!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar, så blir jeg glad :)