mandag 17. januar 2011

Det første blogginnlegget

Ja, nå har jeg jo hatt denne bloggen en stund, med mer eller mindre "store" ambisjoner om å forsøke meg på blogging. Og man ser jo hvor lagt jeg har kommet i det arbeidet, sant? Hehe... Men ett sted må man jo begynne. Og hva skal jeg blogge om? Tja, litt av hvert som jeg føler opptar meg i øyeblikket, tenker jeg. Kommer til å blogge litt om hobbyen min som er håndarbeid, litt om barna, litt om kattene eller de så alt for mange tragiske historiene man hører om dårlig dyrehold.
Og kanskje jeg også blogger litt om en sykdom jeg må leve med også. Der er ikke alltid like greit å få forståelse for hvordan det er å leve med en kronisk sykdom og finne den rette ballansen av å bli behandlet som "alle andre" og det å også av og til måtte trenge litt mer tilrettelegging enn hva "friske" trenger i hverdagen. Det å takle "Gapet mellom individ og samfunn", kan være blir et tema jeg tar opp her innimellom. Stort sett går alt greit, like greit som det gjør hos de aller fleste, men andre ganger så møter jeg på noen hindringer som det kan være litt utfordrende å komme seg rundt eller over. Men hva er det ikke man sier? Alt ordner seg for snille piker? Så det finnes stort sett en løsning på det meste, man må bare bruke kreativiteten litt og en smule stahet.

Og hvem er så jeg? Jeg kan jo gi litt av meg selv her, så kan resten komme oppgjennom som bloggen min blir utformet.

Jeg er ei jente/dame i første halvdel av 30-åra. Har samboer, to små barn og 3 katter. Liker å holde på med litt håndarbeid og annet småplukk, det blir for det meste strikking. Men jeg liker å lære meg litt nye ting også. Har reist en del og liker å oppleve og se nye steder. Synes også det kan være gøy med både matlaging og kakebaking. Og med to små barn i hus som skal feire både bursdager og andre merkedager, så vil det komme passende anledninger til å forsøke seg på morsomme kaker. Jeg er hjemme på heltid med barna. Jeg har en kronisk sykdom og en funsjonshemming som gjør at det ikke har vært så greit å komme seg ut i jobb. Mye har vært forsøkt, men ikke noe har vært vellykket. Men jeg velger å se det positive i det, jeg har muligheten til å følge opp barna uten at de må tilbringe meste av dagen i barnehagen fra de er ett år og vi kan kose oss med akkurat hva vi selv ønsker, uten stress og mas med å rekke barnehage og jobb på morgenen -og uten stress og mas for å rekk hjem for å lage middag før det er sengetid. Ikke at det er noe galt i barnehage, våre barn kommer nok også til å innom barnehagen en tur før de skal på skolen, men vi kan bruke barnehagen som et ekstra tilskudd i hverdagen, når vi føler oss klare for det.

Alt i alt, er jeg vel ganske allsidig, tror jeg, samtidig som jeg liker å ha beina godt planta på jorda.

5 kommentarer:

 1. Morsomt at du også er i gang med å blogge. :-)
  Det går seg til og plutselig så er man skikkelig i gang... :-)

  Som du kanskje ser så har du alt fått en følger før du begynte å skrive. :-)
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Ikke dårlig det, å få en følger allerede før jeg begynte å skrive. ;) Da må de vel komme stormende til når jeg først begynner å skrive, må en tro. Litt optimistisk må man vel være. ;)

  SvarSlett
 3. Hvorfor du kaller deg for ulvemamma? Har du noen historien bak det eller valgte du det fordi det er kult? Hvor du bor?

  Aisha

  SvarSlett
 4. Hvorfor du ikke skrivet på lenge? Håper du skriver snart igjen. Håper du er snill å svarer på mine spørsmål.

  Aisha

  SvarSlett
 5. Det er litt sammensatt grunn til at jeg valgte nettopp "ulvemamma".

  Lupus (sykdommen jeg har), betyr ulv på latin. Jeg er også mamma. En løvemamma. Men siden jeg har Lupus og det betyr Ulv, ble det "ulvemamma".

  Jeg bor i Telemark.

  Jeg har dessverre ikke kommet meg inn i en god "blogg-rytme"/"bloggrutine". I tillegg så krever barn og hjem sitt, så det blir ikke så ofte jeg oppdaterer. Men jeg har tenkt flere ganger at jeg skal prøve å være litt flinkere til å skrive. ;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar, så blir jeg glad :)